1 Mayıs İşçi Bayramı Özel Etkiniz Destekli Yayınlar

Etkiniz olarak bugüne kadar İşçi hakları alanında çalışan onlarca sivil toplum örgütüne izleme ve savunuculuk alanında yürüttükleri çalışmalar için destek sağladık. 

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda konuyla ilgili Etkiniz desteğiyle yayımlanan çalışmaları sizler için derledik.

Ev İşçileri Dayanışma Sendikası‘nın hazırladığı “İnsan Hakları Bağlamında Ev İşçilerine Yönelik Sendikal Hak İhlallerinin İncelenmesi” başlıklı izleme çalışması için tıklayın.

Deri, Tekstil ve Kundura İşçileri Derneği‘nin hazırladığı “Deri Tekstil ve Kundura İşkolunda Çalışan Mülteci İşçilerin Yaşadığı Hak İhlalleri Raporu” başlıklı izleme çalışması için tıklayın.

Deri, Tekstil ve Kundura İşçileri Derneği‘nin hazırladığı “Pandemide Mülteci Çocuk Emeği Sömürüsü” başlıklı izleme çalışması için tıklayın.

İnsan Hakları Derneği‘nin hazırladığı “Türkiye Cumhuriyeti̇ Hükûmeti̇ Tarafından Avrupa Sosyal Komitesi̇’ne Sunulan 15 Nisan 2022 Tarihli̇ 3.Grup (Çalışanların Hakları) Raporu Hakkında İHD Raporu“ başlıklı izleme çalışması için tıklayın.

Tiyatro Üreticileri ve Yapımcıları Derneği‘nin hazırladığı “Tiyatro Emekçilerinin Yaşadıkları Hak İhlallerini İzliyoruz” başlıklı izleme çalışması için tıklayın.

IPS İletişim Vakfı- bianet 1 Mayıs 1977 günü, “Kanlı 1 Mayıs’ta” yaşamını yitirenlerin yakınlarını dinledi. Toplumsal hafızanın derlendiği yazı dizisi Etkiniz desteğiyle okurla buluştu. Yazı dizisi için tıklayın.

 

öncekine git
sonrakine git