Etkiniz İnsan Hakları İzleme Eğitim Portalı açıldı

Sivil toplum örgütlerine (STÖ) insan hakları izleme çalışmaları tasarlama ve uygulama desteği veren Etkiniz AB Programı eğitim portalını kullanıma açtı.

egitim portali

egitim.etkiniz.eu adresinden kullanıcı profili oluşturarak kayıt yaptırabileceğiniz Etkiniz İnsan Hakları İzleme Eğitim Portalı, izleme çalışmalarını desteklemek üzere oluşturulan temel eğitim setlerinden oluşuyor.

Ücretsiz erişime açılan eğitim setleri aşağıdaki gibi:

  1. İnsan Hakları İzlemeye Giriş (Dr. İdil Işıl Gül)
  2. Uluslararası İnsan Hakları Mekanizmaları (Doç Dr. Ulaş Karan)
  3. Kanıt Temelli Kampanyacılık (Buket Atlı)

egitim.etkiniz.eu adresine giderek üç eğitim setinden dilediklerinize kayıt yaptırabilecek ve setleri tamamlayarak katılım sertifikası almaya hak kazanacaksınız. İnsan Hakları İzleme Eğitim Portalı, ilerleyen dönemde farklı kurs içerikleriyle güncellenecek ve tüm içerikler sivil toplumun kullanımına açılacak.

Portalla ilgili kullanım detayları ve eğitim setlerine ilişkin bilgiler düzenli olarak Etkiniz web sitesi ve sosyal medya hesaplarında yer alacak. Duyurular için bizi takipte kalın!

Eğitim setlerinde neler bulabilirsiniz?

Erişime açık olan üç eğitim setinin tamamında sunumların yanında video, görsel, test ve tartışma içeriklerini bulabilirsiniz:

1- İnsan Hakları İzlemeye Giriş- İdil Işıl Gül

Bu eğitim setinde Dr. İdil Işıl Gül insan hakları izlemenin temellerini sizlerle paylaşıyor. İki bölümden oluşan eğitim modülünün ilk bölümünde insan hakları izlemeye temel oluşturan hukuki kavramlar ve mevzuata dair bilgilere, ikincisinde ise insan hakları izlemenin temel işlevleri ve adımlarına ulaşabileceksiniz.

Eğitimi bitirdikten sonra kendi kontrolünüzü tamamlayıp Etkiniz’e geri dönüş yapmayı unutmayın:

Kontrol Listesi

√ Türkiye’nin üstlendiği insan hakları yükümlülüklerini tespit edebiliyorum.

√ İnsan hakları izlemesinin amaç, araç ve yöntemleriyle ilgili bilgi sahibiyim.

√ İnsan hakları izleme planı oluşturabiliyorum.

√ Temel yöntemleri kullanarak insan hakları izlemesi yapabiliyorum.

2- Uluslararası İnsan Hakları Mekanizmaları- Ulaş Karan

Bu eğitim setinde Doç Dr. Ulaş Karan uluslararası insan hakları mekanizmalarıyla ilgili temel bilgileri sizlerle paylaşıyor. Üç bölümden oluşan eğitim modülünün her bir bölümünde mevcut denetim mekanizmalarının nasıl işlediği, STÖ’lerin bu mekanizmaların işleyişine nasıl katkı sunabileceği ve bu noktada nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılıyor.

Eğitimi bitirdikten sonra kendi kontrolünüzü tamamlayıp Etkiniz’e geri dönüş yapmayı unutmayın:

Kontrol Listesi

√ Uluslararası alanda ortaya çıkmış uluslararası insan hakları koruma mekanizmalarını ve öngörülen denetim usullerini tanımlayabiliyorum.

√ BM, Avrupa Konseyi ve AGİT bünyesinde Türkiye bağlamında uygulanagelen uluslararası mekanizmaların nasıl çalıştığı ve bu mekanizmaların nasıl uygulandığını anlıyorum.

√ STÖ’lerin bu mekanizmaların işleyişine nasıl katkı sunabileceği üzerine düşünüyorum.

3- Kanıt Temelli Kampanyacılık- Buket Atlı

Bu eğitim setinde Buket Atlı savunuculuk ve kampanyacılık ile ilgili temel bilgileri sizlerle paylaşıyor. Dört bölümden oluşan eğitim modülü test ve video içerikleriyle destekleniyor.

Eğitimi bitirdikten sonra kendi kontrolünüzü tamamlayıp Etkiniz’e geri dönüş yapmayı unutmayın:

Kontrol Listesi

√ Savunuculuk ve kampanyacılık arasındaki fark ve benzerlikleri biliyorum.

√ Savunuculuk ve kampanya stratejisi hazırlarken kullanabileceğim araçların bilgisine sahibim.

√ Karar vericiler ve hedef kitle ile iletişim kurma yöntemlerini biliyorum.

√ Veri görselleştirme ve dijital medya araçları kullanımının çalışmalarıma katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Yanıt ve önerilerinizi geribildirim@etkiniz.eu adresine iletebilir, paylaşımınızı Etkiniz sosyal medya hesaplarını etiketleyerek yapabilirsiniz.

Etkiniz AB Programı’na nasıl ulaşabilirsiniz?

Etkiniz’e https://etkiniz.eu/iletisim/ adresinde bulunan adreslerden ulaşabilir ya da paylaşımlarını Facebook, Twitter, Instagram ve YouTube hesapları üzerinden takip edebilirsiniz. Aynı zamanda Etkiniz’den düzenli şekilde haber almak için buraya tıklayarak aylık yayınlanan e-bültenlerini inceleyebilir ve bültene abone olabilirsiniz.

öncekine git
sonrakine git