‘Küresel Salgın Sürecinde Ev İşçilerinin Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ webinarı 4 Eylül’de

Ev İşçileri Dayanışma Sendikası (Evid-Sen), ETKİNİZ AB Programı desteğiyle 4 Eylül Cuma günü, saat 14:00’te “Küresel Salgın Sürecinde Ev İşçilerinin Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri” webinarı düzenliyor.

Webinar 100 kişilik katılım kotası ve simultane tercüme desteğiyle Zoom platformunda gerçekleşecek. Ayrıca eş zamanlı olarak Evid-sen YouTube kanalında canlı olarak yayınlanacak. Evid-Sen’in düzenleyeceği webinar, uluslararası alandaki tüm kilit aktörleri bir araya getirmesi bakımından Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor.

Webinar konuşmacılarını yakından tanıyın

Webinarda yalnızca ev işçilerinin değil “çağdaş kölelik” olarak tanımlanan birçok çalışma biçimiyle ilgili sorun ve çözüm önerileri tartışmaya açılacak. Birleşmiş Milletler’in (BM) Çağdaş Kölelik Biçimleri Özel Raportör’ü Tomoya Obokata‘nın konuk olacağı etkinliğe, BM Göçmenlerin İnsan Hakları Özel Raportörü Felipe González Morales de video mesaj aracılığıyla katılacak. Etkinlikte yer alacak bir başka uzman da BM İş Dünyası ve İnsan Hakları Çalışma Grubu üyesi Anita Ramasastry.

Ev işçilerinin çalışma alanındaki özgün konumunu ve göçmenlerin sektördeki sorunlarını tartışmak üzere etkinliğe, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) uzmanları ve Uluslararası Ev İşçileri Federasyonu (IDWFED), FNV Göçmen İşçileri Ağı gibi uluslararası meslek ağlarından da temsilciler katılacak.

Türkiye’deki ev işçilerinin çalışmaları uluslararası alanda dikkat çekiyor

Webinarın moderasyonunu üstlenecek Ceyhun Güler ve açılış konuşmalarını yapacak Evid-Sen Genel Başkanı Gülhan Benli, konunun dünyada erişilebilecek en yetkili mercilerle tartışmaya açılmasından dolayı Türkiye’deki STÖ’lerin webinara katkılarını bekliyor. Alınan geri dönüşler ve katılımcı profili aynı zamanda uluslararası mekanizmaların gözünün Türkiye üzerinde olduğunu da kanıtlıyor.

Etkinliğe nasıl katılabilirsiniz?

Alandaki tüm aktörlerin davetli olduğu webinara Zoom veya YouTube üzerinden katılabilirsiniz.

  • Zoom’da gerçekleşecek etkinliğin kayıtlı katılımcı kotası 100 kişi ile sınırlıdır. Kayıt yaptıran katılımcılar Türkçe- İngilizce ve İngilizce-Türkçe simultane tercümeden yararlanabileceklerdir.
  • Buraya tıklayarak etkinliğe Zoom üzerinden katılmak için kayıt oluşturabilirsiniz.
  • Etkinliğe kayda gerek olmadan YouTube üzerinden katılmak için 4 Eylül 2020 Cuma günü, saat 14.00’te buraya tıklayarak Evid-Sen YouTube kanalına gitmeniz yeterli olacaktır. (YouTube yayınında simultane tercüme desteği bulunmamaktadır.)
  • Evid-Sen YouTube kanalına etkinlik öncesinde abone olmanız hâlinde YouTube hesabınıza etkinliğin bildirimi de gelmektedir.

Etkinlik Programı

Etkinlik programına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

STÖ’ler ETKİNİZ desteğiyle uluslararası insan hakları izleme mekanizmalarına ulaşıyor

Turkiye’de ilk kez Ev İşçileri Dayanışma Sendikası tarafından düzenlenen bu uluslararası webinara katılımınız alanda kısa vadede atılacak adımlara katkı sağlamak açısından çok önemli. Ayrıca siz de farklı insan hakları alanlarında uluslararası paydaşlarınızla bir araya gelmek, uluslararası insan hakları mekanizmalarına erişmek için ETKİNİZ desteklerinden yararlanabilirsiniz.

ETKİNİZ destekleriyle ilgili ayrıntılı bilgi için buraya tıklayınız.

öncekine git
sonrakine git