‘İş Dünyası ve İnsan Hakları’ webinar kayıtları başladı!

Etkiniz AB Programı’nın uluslararası insan hakları mekanizmaları konusunda uzmanlarla gerçekleştirdiği webinarların ikincisi ‘İş Dünyası ve İnsan Hakları’ başlığı altında 22 Ocak 2021’de düzenlenecek. Webinarda iş dünyasının insan hakları sorumluluklarına dair hükümetlerin insan hakları yükümlülüklerini izleme tartışılacak.

Tarih: 22 Ocak 2021, Cuma
Saat: 18:00
Konuşmacılar (konuşma sırasına göre): Friederike Wünschmann (Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu), Dante Pesce (BM İş Dünyası ve İnsan Hakları Çalışma Grubu),  Başak Bağlayan (Lüksemburg Üniversitesi)
Yer: Zoom Webinars– internet üzerinden

*Webinar simultane tercüme ile çift dilli yürütülecek (İngilizce-Türkçe).

Webinarda Neler Konuşulacak?

  • İş dünyasını insan hakları perspektifinden izleme, 
  • İnsan hakları izleme çalışmalarında kullanılması gereken Birleşmiş Milletler’in ‘iş dünyası ve insan hakları’ standartları,
  • Birleşmiş Milletler İş Dünyası ve İnsan Hakları Çalışma Grubu ve sivil toplum katılımı, 
  • Lüksemburg Örneği – Ulusal Eylem Stratejisi ve Planı, Zorunlu İnsan Hakları Özen Yükümlülüğü Yasası.

Konuyla ilgili olarak BM tarafından yayınlanan belgeyi incelemek için tıklayınız.

Konuşmacılar

Friederike Wünschmann 2002 yılından bu yana Avrupa Komisyonu’nda çalışmaktadır. Hırvatistan, Bosna-Hersek, Kosova ve Brüksel genel merkezinde görev yapmıştır. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’na Nisan 2015’te katılmıştır. Suriyeli mülteci krizinin çok büyük zorluklarının sürdüğü dönemde Wünschmann, öncelikle Türkiye’deki Mültecilere Mali Yardım Aracı ile ilgili bölümde çalışmıştır. Wünschmann Şubat 2018’den bu yana Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun Sivil Toplum ekibinde yer almaktadır.  Wünschmann Doğu Slav Çalışmaları, Siyaset Bilimi ve Ekonomisi alanında yüksek lisans yapmıştır.

Dante Pesce Birleşmiş Milletler İş Dünyası ve İnsan Hakları Çalışma Grubu Başkanı, Valparaíso Katolik Üniversitesi (Şili) VINCULAR Sürdürülebilir İşletme Merkezi Yönetici Müdürü ve DEF Küresel Gelecek İnsan Hakları Konseyi üyesidir. Harvard Üniversitesi Kennedy Kamu Yönetimi Bölümü ve Şili Katolik Tarih Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Üniversitesi mezunudur.

Başak Bağlayan Lüksemburg Üniversitesi Hukuk, İktisat ve Maliye Fakültesi’nde temel haklar doktora sonrası araştırmacıdır. Bağlayan’ın uluslararası insan hakları hukuku ve iş dünyası ve insan hakları konularında uzmanlığı vardır. Bağlayan iş dünyası ve insan hakları konusunda uzman olarak Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığına danışmanlık yapmaktadır.

Webinara Katılmak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Online olarak yürütülecek etkinliğe bilgisayar veya telefonunuzu kullanarak katılabilirsiniz. Katılmak isteyenlerin aşağıdaki bağlantıya tıklayarak kayıt formunu doldurması gerekmektedir:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_xPFts3ChQ5KGUvgCDjrZrw

Kayıt yaptırdıktan sonra, e-posta adresinize iletilecek olan davet linkine toplantı saatinde tıklamanız ve webinarın yürütüleceği Zoom uygulamasını bilgisayarınıza veya telefonunuza indirmeniz gerekmektedir. İndirme işlemi yalnızca 10 saniye sürmektedir.

Uygulamayı indirmek ve webinara katılmak için gerekli adımları aşağıda yer alan belgelerde bulabilirsiniz:

Bilgisayardan katılım yönlendirme bilgilerine ulaşmak için tıklayınız

Uygulamayı indirdikten sonra toplantıya doğrudan yönlendirilmemeniz durumunda açılacak ekrana 839 9362 3898 kodunu girerek de katılım sağlayabilirsiniz.

Webinarı Simultane Tercüme ile Dinlemek İsteyenler için Notlar

  • Lütfen Zoom uygulamasının son versiyonunun cihazınızda yüklü olduğundan emin olunuz (Web üzerinden bağlantılarda çeviri olanağı bulunmamaktadır):
    Zoom versiyon kontrolü: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362393
    Zoom güncelleme: https://zoom.us/download
  • Toplantıya giriş yaptıktan sonra simultane tercüme için Yönetim Paneli’nde (Zoom ekranınızın altında) yer alan “Dünya” sembolüne- Interpretation Bölümü- basınız.
  • Türkçe çeviriyi dinlemek üzere lütfen “Turkish” yazısına tıklayınız. Toplantıyı İngilizce dinleyecekseniz herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

Toplantı sırasında dikkat edilmesi gerekenler

  • Webinara katılım 500 kişi ile sınırlıdır. 500’den fazla kayıt olması durumunda toplantı saatinde sisteme giriş yapmış olan ilk 500 kullanıcıya öncelik verilecektir.
  • Toplantıda Anlatan Eller Derneği’nden Pelin Baykan işaret dili tercümesi yapacaktır.
  • Toplantı sırasında, Zoom uygulama ekranının altında yer alan Q&A sembolüne basarak yazılı sorularınızı bize iletebilirsiniz. Toplantıda sözlü soru alınmayacaktır. Yazılı sorularınız derlenerek konuşmacıya iletilecektir.
  • Webinar öncesinden internet bağlantınızın kesintisiz olduğunu ve kulaklığınızın ses iletiminde bir sorun olmadığını kontrol etmeyi unutmayınız.
  • Etkinlikle ilgili sorularınızı info@etkiniz.eu e-posta adresine gönderebilirsiniz.
  • Etkiniz AB Programı hakkında daha detaylı bilgi almak için www.etkiniz.eu adresini veya sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz. Etkiniz AB Programının önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği online eğitimler için takipte kalın!
    Facebook: /etkinizab
    Instagram: /etkiniz
    Twitter: /etkinizab
    YouTube: /etkiniz
öncekine git
sonrakine git