‘Yoksulluk ve Çocuk Hakları: Avrupa Konseyi’nin Çocukları Yoksulluktan Korumadaki Rolü’ webinar kayıtları başladı!

Etkiniz AB Programı sivil toplum örgütlerini “Yoksulluk ve Çocuk Hakları: Avrupa Konseyi’nin Çocukları Yoksulluktan Korumadaki Rolü” başlıklı webinara davet ediyor. Webinarın konuğu Avrupa Sosyal Haklar Komitesi üyesi, Nottingham Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aoife Nolan…

Tarih: 30 Kasım 2020, Pazartesi
Saat: 19:00
Konuşmacı: Prof. Dr. Aoife Nolan
Yer: Zoom Webinars– internet üzerinden

Nolan’ın, webinar ile aynı adı taşıyan ve kendisinin kaleme aldığı Avrupa Konseyi kılavuzundan da bahsedeceği, yoksulluk ve çocuk hakları alanında tartışma yürütülecek olan webinar, simultane tercüme ile çift dilli yürütülecek (İngilizce-Türkçe).

Webinarda Neler Konuşulacak?

  • Avrupa’da yoksulluk ve çocuk hakları
  • Çocuk hakları ve çocuk yoksulluğu perspektifinden Avrupa Konseyi’nin izleme mekanizmaları
  • Avrupa Sosyal Şartı ve çocuk yoksulluğu
  • Çocuk hakları temelli yoksullukla mücadele politikalarında Avrupa Konseyi’nin rolü

“Çocukları Yoksulluktan Korumak: Avrupa Konseyi’nde Hakların Rolü” kılavuzu, Avrupa Sosyal Haklar Komitesi ve diğer Avrupa Konseyi insan hakları izleme mekanizmalarından faydalanarak çocuk hakları ve çocukların yoksulluktan nasıl korunabileceği konusunda pratik bilgiler veriyor.

Nolan’ın “Çocukları Yoksulluktan Korumak: Avrupa Konseyi’nde Hakların Rolü” raporunun İngilizce hâline göz atmak için tıklayınız:
https://rm.coe.int/protecting-the-child-from-poverty-the-role-of-rights-in-the-council-of/168098c54c

Raporun Türkçe çevirisi Etkiniz desteğiyle Açık Alan Derneği (Derin Yoksulluk Ağı) tarafından yapılmaktadır.

Webinara Katılmak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Online olarak yürütülecek etkinliğe bilgisayar veya telefonunuzu kullanarak katılabilirsiniz. Katılmak isteyenlerin aşağıdaki bağlantıya tıklayarak kayıt formunu doldurması gerekmektedir:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_5IdmPFMrSUiizzKsQiWfMg

Kayıt yaptırdıktan sonra, e-posta adresinize iletilecek olan davet linkine toplantı saatinde tıklamanız ve webinarın yürütüleceği Zoom uygulamasını bilgisayarınıza veya telefonunuza indirmeniz gerekmektedir. İndirme işlemi yalnızca 10 saniye sürmektedir.

Uygulamayı indirmek ve webinara katılmak için gerekli adımları aşağıda yer alan belgelerde bulabilirsiniz:

Uygulamayı indirdikten sonra toplantıya doğrudan yönlendirilmemeniz durumunda açılacak ekrana 891 9079 1640 kodunu girerek de katılım sağlayabilirsiniz.

Webinarı Simultane Tercüme ile Dinlemek İsteyenler için Notlar

  • Lütfen Zoom uygulamasının son versiyonunun cihazınızda yüklü olduğundan emin olunuz (Web üzerinden bağlantılarda çeviri olanağı bulunmamaktadır):
    Zoom versiyon kontrolü: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362393
    Zoom güncelleme: https://zoom.us/download
  • Toplantıya giriş yaptıktan sonra simultane tercüme için Yönetim Paneli’nde (Zoom ekranınızın altında) yer alan “Dünya” sembolüne- Interpretation Bölümü- basınız.
  • Türkçe çeviriyi dinlemek üzere lütfen “Turkish” yazısına tıklayınız. Toplantıyı İngilizce dinleyecekseniz herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

Toplantı sırasında dikkat edilmesi gerekenler

  • Webinara katılım 500 kişi ile sınırlıdır. 500’den fazla kayıt olması durumunda toplantı saatinde sisteme giriş yapmış olan ilk 500 kullanıcıya öncelik verilecektir.
  • Toplantıda Anlatan Eller Derneği’nden Pelin Baykan işaret dili tercümesi yapacaktır.
  • Toplantı sırasında, Zoom uygulama ekranının altında yer alan Q&A sembolüne basarak yazılı sorularınızı bize iletebilirsiniz. Toplantıda sözlü soru alınmayacaktır. Yazılı sorularınız derlenerek konuşmacıya iletilecektir.
  • Webinar öncesinden internet bağlantınızın kesintisiz olduğunu ve kulaklığınızın ses iletiminde bir sorun olmadığını kontrol etmeyi unutmayınız.
  • Etkinlikle ilgili sorularınızı info@etkiniz.eu e-posta adresine gönderebilirsiniz.
  • Etkiniz AB Programı hakkında daha detaylı bilgi almak için www.etkiniz.eu adresini veya sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz. Etkiniz AB Programının önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği online eğitimler için takipte kalın!
    Facebook: /etkinizab
    Instagram: /etkiniz
    Twitter: /etkinizab
    YouTube: /etkiniz
öncekine git
sonrakine git