Covid-19’da çocukların haklarına erişimi raporlanıyor

“Covid-19 sürecinde İstanbul’un Farklı Yerleşimlerinde Çocukların Haklarına Erişimi” üst başlığında dört ön rapor Etkiniz desteğiyle Başak Kültür ve Sanat Vakfı, Small Projects İstanbul, Sulukule Gönüllüleri Derneği ve Tarlabaşı Toplum Merkezi tarafından yayımlanmıştı.

Sivil toplum örgütleri Eylül ayı itibarıyla ortak oluşturdukları final raporunu ve infografikleri dört farklı dilde (Arapça, İngilizce, Kürtçe, Türkçe) ve çocuklar ile yetişkinler için iki farklı versiyonda yayına aldı.

covid cocuk haklari

Final raporunda Covid-19 döneminde eğitim, sağlık hizmetleri, bilgiye erişim ve oyun hakkı gibi farklı hak alanlarında çocukların durumuna mercek tutuluyor.

Raporların ve infografiklerin Arapça, İngilizce, Kürtçe ve Türkçe versiyonlarına ve raporlar ile infografiklerde yer verilmemiş görüşme alıntılarına covid19cocukhaklariizleme.org adresinden erişebilirsiniz.

Bunlara ek olarak çocuklardan gelen görüşlerin ve Çocuklar için Final Raporu’nun yer aldığı çocuk sitesine de koronadacocukhaklari.org adresinden erişebilirsiniz.

İstanbul’un farklı semtlerindeki durumun ve farklı hedef kitle gruplarının deneyimlerinin incelendiği ön raporlara aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz:

Sulukule Gönüllüleri Derneği- Karagümrük Örneği: Yayın için buraya tıklayınız.

Tarlabaşı Toplum Merkezi- Tarlabaşı Örneği: Yayın için buraya tıklayınız.

Small Projects İstanbul- Mülteci Çocuklardan Deneyimler: Yayın için buraya tıklayınız.

Başak Kültür ve Sanat Vakfı: Yayın için buraya tıklayınız.

öncekine git
sonrakine git