MOR ÇATI, KADIN ve GÖÇ ALANINDA İZLEME ve SAVUNUCULUK ÇALIŞMASI YAPAN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ DİYALOG TOPLANTISINA DAVET EDİYOR!

Etkiniz AB Programı, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na Diyalog Toplantısı Desteği sağlıyor. 

Etkiniz AB Programı Diyalog Toplantıları desteği sivil toplum örgütlerinin insan hakları izlemenin bir unsuru olarak kamu, sivil toplum örgütleri, hak sahipleri, medya, uluslararası insan hakları mekanizmalarının temsilcileri gibi farklı gruplarla gerçekleştirebilecekleri toplantıları kapsıyor. 

Toplantı: Kadın ve Göçmen Hakları Kesişiminde Uluslararası Feminist Politika

Tarih: 31 Ekim 2022, Pazartesi

Saat: 18.30 Yer: Zoom – internet üzerinden

Toplantıda neler konuşulacak?

  • Türkiye’de farklı göçmenlik statüleri olan kadınların yaşadıkları sorunlar
  • Göçmen kadınların desteklere erişimindeki sorunlar
  • Hukuki süreçlerde yaşanan toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılık
  • Çocuk yaşta evlilikler

Bu diyalog toplantısı ile, sivil toplum örgütlerini, göç ve kadın hakları alanında vazgeçilmez olan hizmetlerin sağlanmasını etkilemek veya bu hizmetleri doğrudan sağlamak için çalışan diğer sivil toplum örgütleri ve aktörlerle bir araya getirerek, Türkiye’de konunun ilerlemesi için insan hakları izlemenin nasıl kullanılabileceği ile ilgili olası yöntemlerin ve ortaklıkların birlikte tartışılması amaçlanmaktadır.  

Toplantıya kimler katılabilir?

Diyalog toplantısına öncelikle göç, göçmen hakları, kadın hakları olmak üzere tüm insan hakları ve insani yardim alanında çalışan dernek, vakıf, ağ, platform, aktivist ve araştırmacılar davetlidir.

Diyalog Toplantısına katılmak için ne yapmak gerekiyor?

Online olarak yürütülecek toplantıya bilgisayar veya telefonunuzu kullanarak katılabilirsiniz. Katılmak isteyenlerin aşağıdaki bağlantıya tıklayarak kayıt formunu doldurması gerekmektedir:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwpdO2rpj4sE9Myx2mvIk5NbdEOQFj6C_7O

Kayıt yaptırdıktan sonra, e-posta adresinize iletilecek olan davet linkine toplantı saatinde tıklamanız ve webinarın yürütüleceği Zoom uygulamasını bilgisayarınıza veya telefonunuza indirmeniz gerekmektedir. İndirme işlemi yalnızca 10 saniye sürmektedir.

Uygulamayı indirdikten sonra toplantıya doğrudan yönlendirilmemeniz durumunda açılacak ekrana 884 3438 5697 kodunu girerek de katılım sağlayabilirsiniz.

Toplantı sırasında dikkat edilmesi gerekenler

  • Toplantıya katılım 100 kişi ile sınırlıdır. 100’den fazla kayıt olması durumunda toplantı saatinde sisteme giriş yapmış olan ilk 100 kullanıcıya öncelik verilecektir.
  • Toplantıda Anlatan Eller Derneği’nden Pelin Baykan işaret dili tercümesi yapacaktır.
  • Webinar öncesinden internet bağlantınızın kesintisiz olduğunu ve kulaklığınızın ses iletiminde bir sorun olmadığını kontrol etmeyi unutmayınız.

öncekine git
sonrakine git