MURAT ÇEKİÇ ANISINA

Çalışma arkadaşımız, dostumuz, insan hakları alanındaki çalışmalarımızda yoldaşımız, biriciğimiz, Kapasite Geliştirme Kilit Uzmanımız Murat Çekiç’in aramızdan ayrılışının derin üzüntüsü içindeyiz.

Etkiniz olarak acımızı tarif edecek kelime bulmakta zorlanıyoruz. Neşesi, hayat enerjisi, hep gülen gözleri, yol göstericiliği ve Türkiye’deki sivil toplum örgütlerine kapasite geliştirme ve insan hakları alanındaki katkıları ile bugüne kadar onunla bu yolu yürümüş olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz.
Onun ışığı ve verdiği insan hakları mücadelesi hem kuruluşuna hem gelişimlerine katkı verdiği sivil toplum örgütlerinin katkısıyla hem de Etkiniz’in destekleriyle devam edecek.

Biliyoruz, ışığınla ve neşenle gittiğin yeri de aydınlatacaksın!
Seni çok seviyoruz.
Etkiniz AB Programı Teknik Destek Ekibi

MESAJ KUTUSU

Murat’ı biz ve tüm sevenleri çok özlüyoruz; hatırasını hep birlikte yaşatmak istiyoruz. Murat için oluşturduğumuz bu sayfanın en altında bir de mesaj kutusu göreceksiniz. Duygularınızı paylaşmak ve bu sayfada yayınlatmak isterseniz bizimle buradan iletişim kurabilirsiniz.

Murat’ın gidişine elbette yalnızca biz değil bütün sivil toplum üzüldü. Sivil toplum örgütleri taziye mesajlarını paylaştı. Aşağıda, paylaşılanları derlemeye çalıştık; atladığımız bir mesaj olduysa iletişim kanallarımızdan bize ulaşabilirsiniz. Murat’ın ardından duygularını paylaşan tüm dostlarına ve sevenlerine biz de başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Sivil Toplum Örgütlerinden Mesajlar

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi: 2010-2015 yılları arasında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörlüğünü üstlenen insan hakları savunucusu, üyemiz ve arkadaşımız Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. İnsan hakları savunucularına, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. https://www.amnesty.org.tr/icerik/eski-direktorumuz-ve-insan-haklari-savunucusu-murat-cekici-kaybetmenin-uzuntusunu-yasiyoruz

İnsan Hakları Ortak Platformu: 2006-2010 yılları arasında İnsan Hakları Ortak Platformu’nda emek vermiş olan insan hakları savunucusu, Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz.

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı: Eski çalışma arkadaşımız Murat Çekiç’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Murat yaratıcılığı, yaşam enerjisi, öğrenme ve paylaşma alanındaki becerileriyle bulunduğu ortamları güçlendirdi. Uzun ve parlak bir yolculuğun beklenmeyen bu gidişle sonlanmasını kabul etmekte zorlanıyoruz. Sivil toplum alanında ve hak temelli çalışan herkes onu büyük bir özlemle hatırlayacak.

Kaos GL: Zor zamanlar yoldaşımızı, ne zaman başımız sıkışsa yanı başımızda bulduğumuz bir tanemizi, Murat Çekiç’i kaybettik. Murat, Kaos GL’nin kapısından giren genç lubunyanın o heyecanını hep taşıdı içinde. Gullümünle, yoldaşlığınla çok şey öğrettin bize Murat. Gökkuşağı yoldaşın, devrin daim olsun. LGBTİ+ hareketimizin, ailesinin ve dostlarının başı sağ olsun.

Eşit Haklar için İzleme Derneği: İhtiyacımız olan her zaman bizden desteğini esirgemeyen, değerli insan hakları savunucusu Murat Çekiç’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi ve yakınları olmak üzere hepimizin başı sağ olsun.

Sivil Sayfalar: Sivil toplum ve hak savunuculuğu alanında yıllardır emek veren, Sivil Toplum ve Medya Çalışmaları Derneği kurucularımızdan olan Etkiniz AB Programı Uzmanı Murat Çekiç hayatını kaybetti.
Hak Savunucusu Murat Çekiç’in vefatı sivil alanda üzüntüyle karşılanırken birçok kurum taziye mesajı paylaştı: https://www.sivilsayfalar.org/2023/06/19/aci-kaybimiz-hak-savunucusu-murat-cekic-hayatini-kaybetti/

Denge Denetleme Ağı: İnsan hakları savunucusu, ağımızın destekçilerinden Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, tüm çalışma arkadaşlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM): Çok sevgili arkadaşımız ve derneğimiz üyesi Murat’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine, sevenlerine, arkadaşlarına, hak savunucularına ve LGBTİ+ hareketine sabır dileriz. Hepimizin başı sağ olsun.

İnsan Hakları Derneği: İnsan hakları savunucusu dostumuz Murat Çekiç’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. İHOP, Af Örgütü, Kaos GL vb. birçok alanda emeği unutulamayacak. İnsan hakları savunucularına, sevenlerine ve ailesine baş sağlığı dileriz.

Adil Yargılanma Hakkına Erişim Derneği: Dostluğunu, dayanışmasını her zaman hissettiğimiz değerli dostumuz Murat Çekiç’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevenlerine, ailesine, insan hakları camiasına başsağlığı dileriz.

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD): Derneğimizin kurucularından, desteğini, dayanışmasını her zaman yanımızda hissettiğimiz canım arkadaşımız Murat Çekiç’i kaybettik. Çok üzgünüz. Gullümü, dostluğu, mücadelesi için ona şükran doluyuz. Hareketimizin, ailesinin ve tüm dostlarının başı sağ olsun.

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği: Aramızdan ayrılan değerli arkadaşımız Murat Çekiç’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hepimizin hayatında iz bırakan anılarımız ve öğrendiklerimizle hatırlayacağız onu. LGBTİ+ hareketinin, Murat’ın ailesinin ve tüm dostlarının başı sağolsun.

17 Mayıs Derneği: 17 Mayıs’ın kuruluşunda büyük emeği olan yoldaşımız Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Esenlik Programı’na adını veren, Pozitif Alan’ın kurucusu olan Murat’tan hepimiz çok şey öğrendik. Gökkuşağı yoldaşı, devri daim olsun. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

Gazete Solfasol – Solfasol TV: Murat Çekiç’i kaybettik. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi eski direktörlerinden, eski İHOP Koordinatörü, LGBTİ+ hakları hareketinin önemli isimlerinden insan hakları savunucusu Murat Çekiç bugün hayatını kaybetti.

bianet: İnsan hakları aktivisti Murat Çekiç hayatını kaybetti. Sivil toplum kurumları ve hak savunucuları baş sağlığı mesajları yayınlıyor: “Anılarımızla hatırlayacağız onu”

Genç LGBTİ+ Derneği: Derneğimizin kuruluşundan beri yanımızda olan, hep danıştığımız ve dayanıştığımız, bilgi ve deyiminden çok şey öğrendiğimiz sevgili denetim kurulu üyemiz Murat Çekiç’i kaybettik. Seni gullümünle, bize güç veren gülümsemenle hatırlayacağız. Devrin daim olsun…

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu: İnsan hakları savunucusu ve LGBTİ+ aktivisti dostumuz sevgili Murat Çekiç’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm hak savunucularına, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği: Kurulduğumuz günden beri destek ve dayanışmasıyla yanımızda olan, insan hakları savunucusu, üyemiz ve arkadaşımız Murat Çekiç’in vefat haberinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sivil alana katkıları, neşe dolu varlığı ile her daim anacağız. Ailesi ve tüm sevenlerine sabır dileklerimizle…

Özgür Renkler Derneği: Özgür Renkler’in dernek olmadan öncesinde ve sonrasında yanımızda olan desteğini hiçbir zaman bizden esirgemeyen arkadaşımız Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Onu hep gullümü, neşesi ve dayanışmasıyla hatırlayacağız. Devri daim olsun.

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği: Dostluğunu, sevgisini, dayanışmasını her zaman yanımızda hissettiğimiz arkadaşımız Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsünü derinden hissediyoruz. Ailesine, dostlarına, çalışma arkadaşlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Yattığın yer incitmesin…

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği: Murat Çekiç’in hayatını kaybetmesini üzüntüyle karşılıyoruz. LGBTİ+ hareketinin, ailesinin ve tüm dostlarının başı sağ olsun.

Hafıza Merkezi: Türkiye’de insan hakları mücadelesinin güçlenmesinde büyük emeği olan yol arkadaşımız, Haklara Destek Programı Danışma Kurulu üyelerinden Murat Çekiç’i kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Murat ile yolu kesişmiş tüm hak savunucularının, sevenlerinin ve ailesinin başı sağ olsun.

Pozitif-iz Derneği: Sevgili dostumuz, yol arkadaşımız, canımız #MuratÇekiç … Seni her daim kalbimizde büyük sevgi ve saygı ile hatırlayacağız.. Ailesine ve tüm dostlarına sabır diliyoruz. Işıklar içinde dinlen Murat .

Romani Godi: Dayanışmasını her zaman hissettiğimiz güleryüzlü dostumuz, aklımızdan hiç çıkmayacak olan Murat Çekiç’i kaybettik…. Tüm dostlarına, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

BKD-Bodrum Kadın Dayanışma Derneği: Biz seni hep bu gülüşünle, inanılmaz enerjin ve hak mücadelesinde verdiğin kıymetli emeklerinle hatırlayacağız! Gökkuşağı yoldaşın, devrin daim olsun sevgili Murat Çekiç. Tüm sevenlerinin başı sağolsun..

Özgür Renkler Derneği: Özgür Renkler’in dernek olmadan öncesinde ve sonrasında yanımızda olan desteğini hiçbir zaman bizden esirgemeyen arkadaşımız Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Onu hep gullümü, neşesi ve dayanışmasıyla hatırlayacağız. Devri daim olsun.

CHILDEF: Dayanışması ile yanımızda olan, son projemizde birlikte çalıştığımız, insan hakları savunucusu sevgili Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsünü taşıyoruz. Tüm yakınlarına baş sağlığı dileriz.

Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği: Sivil alan önemli bir neferini kaybetti. Üzgünüz.

Pozitif Yaşam Derneği: İnsan hakları savunucusu Murat Çekiç Türkiye sivil toplumunda neşesi, yaratıcılığı ve aydınlığı ile yad edilecektir. Onu kaybetmenin derin üzüntüsünü sivil alanı daha da güçlendirerek sarmaya çalışacağız. Türkiye sivil toplumunun, dostlarının ve ailesinin başı sağ olsun.

Alevi Yol Kültür Derneği: İnsan hakları savunucusu #MuratÇekiç hocamıza Hakk’tan rahmet, ailesi başta olmak üzere tüm dostlara başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Türkiye Avrupa Vakfı: Ömrünü hakkıyla yaşayan ve insan hakları mücadelesinde bize umudu ve dayanışmayı bırakan Vakfımızın değerli üyesi Murat Çekiç’i kaybetmenin derin hüznünü yaşıyoruz. Sivil toplumun başı sağ olsun. Murat’ın kahkahaları ve ışığı daim olacak.

Ordu Kadını Güçlendirme Derneği: İnsan hakları savunucusu, çalışma arkadaşımız ve dostumuz Murat Çekiç’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesine, sevenlerine, arkadaşlarına, insan hakları savunucularına, LGBTİ+ hareketine ve tüm sivil toplum dünyasına sabır dileriz. Hoşçakal Murat.

İnsan Hakları Gündemi Derneği: Sivil toplum alanına katkıları ve dayanışmasıyla tanıdığımız sevgili Murat Çekiç’in ani ve erken kaybı nedeniyle üzgünüz. Hep anılarımızda yaşayacak.

Kuzey Ormanları Savunması: Sevgili arkadaşımız, can omuzdaşımız Murat Çekiç’i kaybettik. Çok üzgünüz. Nerede bir dal kırılsa kalbi orada attı. Tüm hak ve doğa savunucularına sabır dileriz. Işıklar içinde uyu Murat. Savunduğun kuşlar ağaçlar yoldaşın olsun…

beraberce Derneği: Derneğimiz üyesi, can dostumuzu, beraberce hikayemizin yoldaşı Murat Çekiç’i keybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hak savunucularına, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz. Ölüm sana hiç yakışmadı “be gülüm!”

Büyükşehir H. Yıldız Anadolu Liseliler Derneği: Değerli paydaşlarımız, Sivil toplum kuruluşlarındaki değerli çalışmalarıyla bilinen, 2000 yılı mezunlarımızdan kıymetli sıra arkadaşımız Murat Çekiç’in ani vefatının derin üzüntüsü içerisindeyiz. Camiamıza baş sağlığı, ailesi ve sevenlerine sabır dileriz.

Hukuk, Doğa ve Toplum Vakfı-HUDOTO: Türkiye insan hakları hareketine büyük emekler veren ve vakfımızın çalışmalarına uzmanlık sunan Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır, güç ve başsağlığı diliyoruz.

Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları (CİSÜ Platformu): Uzman danışmanlarımızdan Murat Çekiç’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Cinsel haklar alanına verdiği emek hep hatırlanacak. Sevdikleri ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Uçan Süpürge Derneği: Sivil alana uzun yıllardır emek veren insan hakları savunucusu arkadaşımız Murat Çekiç dünyadaki yolculuğunu tamamladı. Çemberimizin bir halkası koptu, en parlağından. El ele tutuşup, sarıldık birbirimize ışığı süzülüp giderken. Çok üzgünüz.

Kadın Koalisyonu: Kadın Koalisyonu Ülke Koordinatörü İlknur Üstün’ün sözleriyle: gittiğini yazarsam gerçek olacakmış sanki! hayat onunla hafiflerdi en zor zamanlarda bile. şimdi göğsümün ortasında nefesimi kesen bir ağırlık var. hafiflik sarsın, sarmalasın seni canım murat…
Canımız Murat 💜

AĞ-DA Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dayanışma Ağı: İnsan hakları savunucusu arkadaşımız Murat Çekiç’i kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. İnsan hakları alanında mücadele eden herkesin yoldaşı olmuş arkadaşımızın yakınlarına ve insan hakları mücadelesi yoldaşlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

Sivil Düşün: Yaşamını insan haklarına duyduğu bağlılıktan ödün vermeden geçiren değerli dostumuz ve meslektaşımız sevgili Murat Çekiç’in aramızdan ayrılışının üzüntüsünü derinden paylaşıyoruz. Yakınları ve ailesine baş sağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz. Murat zekası, mizahı ve canlılığıyla bizler için daima ilham kaynağı oldu. Işığıyla sonsuza dek aramızda parlamaya devam edecek.

LİSTAG Derneği: Yoldaşımız, arkadaşımız Murat Çekiç’i kaybettik. Ondan çok şey öğrendik, hiç unutmayacağız.

Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı: Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı olarak insan hakları savunucusu Murat Çekiç’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve çalışma arkadaşlarına sabır dileriz.

Gençlik Çalışmaları Derneği: Hak temelli çalışmalar ve sivil alanda yıllarca emek vermiş, bir çok kişinin hayatına dokunmuş aktivist arkadaşımız Murat Çekiç’in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Seni hep gülerken hatırlayacağız.

Derin Yoksulluk Ağı: İnsan hakları savunucusu arkadaşımız Murat Çekiç’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hak mücadelesinde verdiği emekler için minnettarız. Tüm hak savunucularına, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Gençlik Haritası: Gençlik Haritası’na sunduğu katkılar ve Somut Olmayan Kültürel Miras programına destekleriyle aramızda olan Sivil Düşün ailesinden Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz… Sevdiklerine ve Sivil Düşün ailesine baş sağlığı diliyoruz.

Silva Derneği: Murat Çekiç’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Başta ailesi, arkadaşları ve sevenleri olmak üzere tüm LGBTİ+ hareketine sabır dileriz. Hepimizin başı sağolsun.

Sosyal Hizmet Federasyonu: Federasyonumuzun kuruluş ve gelişim sürecinde emeği geçen, insan hakları savunucusu Murat Çekiç’in aramızdan ayrıldığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

Gençlik Örgütleri Forumu: İnsan hakları hareketine büyük katkılar sunmuş, üyelerimizden Kaos GL ve Genç LGBTİ+ derneklerinde sorumluluklar almış, değerli aktivist Murat Çekiç’i kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Ailesine,sevenlerine, LGBTİ+ başta olmak üzere tüm insan hakları hareketine baş sağlığı diliyoruz.

Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği: Hem Türkiye LGBTİ+ hareketine hem de Lambda’ya emek vermiş arkadaşımız, yoldaşımız Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Devri daim olsun.

Barış İçin Kültürel Araştırmalar Derneği: Çok üzgünüz… Her daim güzel hatırlayacağız Murat’ı, başımız sağ olsun.

dokuz8HABER: Sevgili Murat Çekiç’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Murat, dokuz8HABER’e çok emeği geçen, eğitmenimiz, danışmanımız, en önemlisi de can dostumuzdu. Türkiye’de hak mücadelesi denilince ilk akla gelen isimlerden olan Murat Çekiç, aktivist kimliğiyle sivil toplum alanında derinlemesine uzmanlığı kendi şahsında ve her günkü yaşamında başarıyla harmanlayan, sahip olduğu muazzam birikimi, olanca mütevazılığıyla kim ihtiyaç duyuyorsa onun hizmetine sunmaktan bir an bile geri durmayan eşsiz bir insandı. Kendisini tanımanın, onunla iş birliği yapmanın, eğitim programlarımızdan etkinliklerimize kadar pek çok kıymetli anı kendisiyle paylaşabilmenin ayrıcalığına sahip bir kurum olarak Murat Çekiç’i hiç unutmayacağız ve unutturmayacağız. Işıklar içinde uyu sevgili Murat…

Ceylin Film: Ceylin filmimize de önemli katkıları olan insan hakları savunucusu Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mücadelesi ve büyüttüğü umut için ona teşekkür borçluyuz.

Altınokta Körler Derneği Ankara Şubesi: Etkiniz kilit uzmanı Murat Çekiç’in hayatını kaybetmesini üzüntüyle karşılıyoruz. Ailesinin ve tüm dostlarının başı sağ olsun.,

Kırmızı Şemsiye Derneği: Yıllardır LGBTİ+ mücadelesinde varolan ve Kırmızı Şemsiye Derneği için emek veren Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm sevdiklerine, ailesine ve dostlarına baş sağlığı dileriz.

Gençlik Haritası: Gençlik Haritası’na sunduğu katkılar ve Somut Olmayan Kültürel Miras programına destekleriyle aramızda olan Sivil Düşün ailesinden Murat Çekiç’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz… Sevdiklerine ve Sivil Düşün ailesine baş sağlığı diliyoruz

Ceviz Otizm: Derneğimizin de içinde bulunduğu onlarca otizm odaklı sivil toplum örgütüne savunuculuk ve lobicilik eğitimi veren Murat Çekiç’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm sevdiklerine ve Murat Hocamızın düşünceleriyle yeşeren sivil toplum camiasına sabırlar diliyoruz.

Anka Üreten Kadın Derneği: Mültecilerden engellilere, çocuklardan hayvanlara kadar pek çok hak alanında çalışmalarıyla bize ilham olan, kendisinden çok şey öğrendiğimiz, 2 proje boyunca kahrımızı çeken ve yorulmadan bize yol gösteren sevgili proje uzmanımız Murat ÇEKİÇ’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Dünyayı daha iyi bir yere dönüştürmek için verdiği mücadele ve çabayı hiç unutmayacağız.
Tüm hak savunucularının başı sağ olsun.

Şiddetsizlik Merkezi: Çok sayıda sivil toplum kuruluşunda birlikte keyifle çalıştığımız, cesur bir insan hakları savunucusu, güzel kalpli arkadaşımız Murat Çekiç’i kaybettiğimizi öğrendik, çok üzgünüz. Huzur içinde uyu.

Dünya Evimiz Uluslararası Dayanışma Derneği: Dünya Evimiz olarak, ülkemizdeki hak savunuculuğunun en güzel örneklerinden biri olan sevgili Murat Çekiç’in aramızdan aniden ayrılışına çok üzgünüz. Yattığın yer incitmesin murat senin! hangi derdin varsa umuyoruz ki hafifleyip bir kuş gibi olmuşsundur. güzel uyuyasın e mi…

öncekine git
sonrakine git

Bir Yanıt Bırakın

Yorum yapmak için adınızı ya da e-posta adresinizi kullanmanız zorunlu değildir.

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.