Etkiniz’den Uluslararası İnsan Hakları İzleme Mekanizmalarına Erişim Desteği Alabileceğinizi Biliyor Muydunuz?

Aşağıdaki listede Ocak ve Şubat ayı içerisinde bilgi notu, rapor ve yorum bekleyen mekanizmaları bulabilirsiniz. Düzenli olarak gelişmelerden haberdar kalmak için Etkiniz’i takip etmeyi unutmayın!

  • BM Güvenli İçme Suyu ve Hıfzıssıhha Hakki Özel Raportörü özelleştirme ve güvenli içme suyu ve hıfzıssıhha hakkı konulu raporu için STÖ’lerden 31 Ocak 2020’ye kadar görüş bekliyor. Bilgi notu yazıp göndermek için Etkiniz AB Programından destek talep edebilirsiniz.
  • BM Zorla Kaybolmalar Çalışma Grubu zorla kaybolma vakalarının etkin incelenmesi için standartlar ve kamu politikalarına dair STÖ’lerden 1 Şubat 2020’ye kadar bilgi istiyor. Bilgi notu yazıp göndermek için Etkiniz AB Programından destek talep edebilirsiniz. Konuyla ilgili detaylı bilgi için tıklayın!
  • BM Yargısız İnfaz Yasağı Özel Raportörü zihinsel, öğrenme, gelişimsel engelli bireylere karşı kolluk güçlerinin ölümcül güç kullanımı konusunda 1 Subat 2020’ye kadar bilgi istiyor. Bilgi notu yazıp göndermek için Etkiniz AB Programından destek talep edebilirsiniz. Konuyla ilgili detaylı bilgi için tıklayın!
  • BM Kalkınma Hakkı Özel Raportörü kalkınma finansmanı ile ilgili ulusal iyi ve örnekler ve sorunlar konusunda 29 Şubat 2020’ye kadar bilgi istiyor. Bilgi notu yazıp göndermek için Etkiniz AB Programından destek talep edebilirsiniz. Konuyla ilgili detaylı bilgi için tıklayın!
  • Avrupa Sosyal Haklar Komitesi’ne gönderilen ülke raporlarına STÖ’ler ve sendikalardan yorumlar 20 Haziran 2020’ye kadar gönderilebiliyor. Bilgi notu yazıp göndermek için Etkiniz AB Programından destek talep edebilirsiniz.
  • BM İnsan Hakları Ofisi sivil toplum örgütlerini 13 – 24 Ocak 2020 tarihleri arası sivil alanın gelişmesi ve BM bünyesinde STÖ’lerin etkisinin artması ile ilgili internet üzerinden danışma sürecine davet ediyor.
öncekine git
sonrakine git