Engelliyim Engel Tanımam Derneği ‘engelsiz’ diyalog toplantısı düzenledi

Engelliyim Engel Tanımam Derneği, Etkiniz desteğiyle Hatay’da, 23-24 Ekim 2021 tarihlerinde bir diyalog toplantısı gerçekleştirdi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 18-45 yaş arası engelli bireylerin hak alanlarına yönelik uğradıkları hak ihlallerini belirlemeye yönelik raporlama ve izleme çalışmasına destek olması amacıyla düzenlenen toplantıya 30 farklı sivil toplum örgütünden temsilci katıldı.

Toplantı gündeminde, izleme ve raporlama çalışması iyi örnekleri, kırsalda engellenenler izleme ve raporlama çalışması, engelli bireylerin afet ve acil durumlarda erişilebilirliği, engelli bireylerin kaldırımları kullanma durumlarını izleme ve raporlama çalışması, bireylere engelli hakları alanında ortaokul ve liselerde eğitimler verilmesi, ulaşımda erişilebilirlik, STÖ’lerin yer aldıkları oluşumlarda engelli hakları alanında çalışan kişi, kurum ve kuruluşlarını izleme ve raporlama çalışması yer aldı.

Etkiniz desteğiyle Diyalog Toplantısı düzenlemek isteyen STÖ’ler için ayrıntılı bilgi: https://etkiniz.eu/blog/etkiniz-diyalog-toplantisi/

öncekine git
sonrakine git