Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Diyalog Toplantısı Etkiniz desteğiyle düzenlendi

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu, Etkiniz desteğiyle, 28-29 Ağustos 2021 tarihlerinde “Roman Strateji Eylem Planı İzlemesi” başlıklı bir diyalog toplantısı gerçekleştirdi. 

Mersin’de gerçekleştirilen toplantıda, mevcut Roman Strateji ve Eylem Planı’nın yerele aktarılarak hayata geçirilmesi için nasıl etkin bir metot uygulanabileceği ve denetlenebilir bir planlama yapılabileceği, yerel ve merkezi paydaşlarla ve uluslararası Roman İnsan Hakları çalışanlarının katkıları ışığında eylem planının değerlendirilerek bu sürecin hızlandırılması konuları tartışmaya açıldı.

Diyalog toplantısına, aralarında İzmir milletvekilleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcileri gibi ulusal ve yerel düzeyde yöneticilerle beraber, geniş bir uluslarası katılım da oldu.

  • Hırvatistan Parlamento üyesi Veljko Kajtazi,
  • Uluslararası Roman Birliği Meclis Başkanı Orhan Galjus,
  • Hırvat Roman Birliği Kali Sera Yöneticisi Suzanna Krcmar,
  • Macaristan AMRITA Derneği Başkanı Janos Orsos,
  • ERRC Kadın Çalışmaları Sorumlusu Anna Orsos,
  • Sırbistan Cumhuriyeti Ulusal Roman Azınlık Konseyi Üyesi Dalibor Nakic,
  • Kosova Roman Politikaları Uzmanı Dalip Shala katılan uluslarası temsilciler arasındaydı.
Websitesi kapaklar

Ulusal, uluslararası ve yerelde insan hakları alanında faaliyet yürüten ve hem yerel hem de merkezi yönetimde aktif konumda olan otuz kişinin katıldığı toplantıya katılan STÖ’ler arasında da Edirne Kadın Gelişim Merkezleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ROMFO, Samsun Roman Kültürü ve Eğitim Derneği, İstanbul Yeditepe Roman Dernekleri Federasyonu, Balkan Roman Dernekleri Eğitim Kültür Araştırma Derneği vardı.

 

Etkiniz desteğiyle Diyalog Toplantısı düzenlemek isteyen STÖ’ler için ayrıntılı bilgi: https://etkiniz.eu/blog/etkiniz-diyalog-toplantisi/

öncekine git
sonrakine git