Kadın haklarının izlenmesi alanında yapılan Etkiniz destekli çalışmalar

Etkiniz olarak Temmuz 2019’dan beri onlarca sivil toplum örgütüne kadın hakları izleme ve savunuculuk çalışmalarında destek verdik.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Etkiniz desteğiyle yayımlanan çalışmaları sizler için derledik.

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı‘nın hazırladığı “AIHM Opuz Grubu Davaları Gölge Raporu” için tıklayınız.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etmek: Destek Hizmetlerinin Asgari Standartları” yayınını Etkiniz desteğiyle Türkçe’ye kazandırdı. Yayın için tıklayınız.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Etkiniz desteğiyle “Destek İstemek Hakkım” başlıklı raporu için tıklayın.

Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ve Engelli Kadın Derneği ortak bir bilgi notuyla BM Kadına Karşı Şiddet Özel Raportörünün tecavüz konusundaki raporuna ve ülkelerin tecavüzle ilgili yasalarına yol göstermesi için hazırlanan model yasanın hazırlanmasına Etkiniz desteğiyle katkı verdiler. Ayrıntılar için tıklayınız.

Engelli Kadın Derneği‘nin hazırladığı “Covid-19 Pandemi Sürecinde Engelli Kadınların İnsan Hakları İzleme Raporu” için tıklayınız..

Bir Kadın Bir Hayat Derneği‘nin hazırladığı “Hakkâri’de Karar Alma Mekanizmalarında Kadınların Yeri“ raporu için tıklayınız.

Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, “Pandeminin Nevşehir’de Yaşayan Kadınlar Üzerindeki Ekonomik Etkisi” başlıklı izleme raporunu Etkiniz desteğiyle yayımladı. Belge için tıklayınız.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği tarafından hazırlanan “Pandemi Sürecinin Danışma/Acil Yardım Hizmeti ve Sığınak Hizmeti Sağlayan Kadın Sivil Toplum Örgütlerinin Faaliyetlerine ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Politikalarına Etkisi” için  tıklayınız.

Muğla Emek Benim Kadın Derneği‘nin Etkiniz desteğiyle hazırladığı “Covid-19 Salgını Döneminde Kadın Emeğine Yönelik Hak İhlallerinin Değerlendirilmesi: Muğla İli Raporu“ için tıklayınız.

Kırmızı Biber Derneği, Etkiniz desteğiyle “Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden Çekilmesi: Kadının İnsan Haklarından Geri Adım” yayınını Türkçe’ye kazandırdı. Rapor için tıklayınız.

Kırmızı Biber Derneği, Etkiniz desteğiyle “İnsanlar ve Gezegen için Feminist Gündem” yayınını Türkçe’ye kazandırdı. Belge için tıklayınız.

Dünya Kadın Yürüyüşü Türkiye Koordinasyonu “Şirket İktidarına Feminist Eleştiri“ yayınını Türkçe’ye kazandırdı. Belge için tıklayınız.

Türkiye Körler Federasyonu, Etkiniz desteğiyle BM Kadına Karşı Şiddet Özel Raportörü’ne “engelli kadınlara karşı şiddet” konusunda rapor gönderdi. Ayrıntılar için tıklayınız.

Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği‘nin (KÖVED) Etkiniz desteğiyle hazırladığı “Covid-19 Salgının Adana’daki Kadın Kooperatiflerine Etkisi” raporu için tıklayınız.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu‘nun Etkiniz desteğiyle hazırladığı “Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Verileri” için tıklayınız.

Türkiye Aile Sağlığı Planlaması Vakfı tarafından hazırlanan “Pandemi Öncesi ve Sırasında CSÜS Hizmetleri İzleme Raporu” için tıklayınız.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, ”Türkiye’de STEM Alanındaki Toplumsal Cinsiyet Eşitsizlikleri Araştırma ve İzleme Raporu” belgesini Etkiniz desteğiyle yayımladı. Rapor için tıklayınız.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, Etkiniz desteğiyle “Engelli Kadınların Haber Medyasında Temsili İzleme Raporu” belgesini yayımladı. Rapor için tıklayın.

Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR), Etkiniz desteğiyle “Yerel Medyada Kadın Gazeteci Olmak: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” raporunu yayımladı. Belge için tıklayınız.

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), Etkiniz desteğiyle “Kent Konseyi Kadın Meclislerinin İzlenmesi” raporunu yayımladı. Ayrıntılar için tıklayınız.

Sosyal Demokrasi Derneği, Etkiniz desteğiyle “Yerel Karar Alma Süreçlerine Katılımda Cinsiyet Eşitliği İzleme Çalışması” raporunu yayımladı. Rapor için tıklayın.

Bir Kadın Bir Hayat Derneği, Etkiniz desteğiyle “Hakkari’de Karar Alma Mekanizmalarında Kadınlar Dijital Rapor” çalışmasını yayımladı. Rapor için tıklayın.

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı, Etkiniz desteğiyle “Pandemi Gölgesinde Kadına Karşı Şiddet İzleme” çalışmasını yayımladı. Rapor için tıklayın. 

Dünya Kadın Yürüyüşü, Etkiniz desteğiyle “Şirket İktidarına Feminist Eleştiri” çalışmasını yayımladı. Rapor için tıklayın. 

MOKID(Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği), Etkiniz desteğiyle “2020-2021 Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılığın İzlenmesi Raporu” çalışmasını yayımladı. Rapor için tıklayın.

Anka Üreten Kadın Derneği, Etkiniz desteğiyle “Depremden Etkilenerek Mersin’e Gelen Kadın ve Kız Çocuklarının Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakkına Erişimi Raporu” çalışmasını yayımladı. Rapor için tıklayın.

Derin Yoksulluk Ağı, FIRE tarafından hazırlanan “Afet Riskinin Azaltılması ve İklim Değişikliğine Uyumda İnsan Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Bütünleştirilmesi için Bir Çerçeve” belgesini Etkiniz desteğiyle Türkçe’ye kazandırdı. Belge için tıklayın.

Ev İşçileri Dayanışma Sendikası (EVİD-SEN), Etkiniz desteğiyle “Küresel Salgın Döneminde Çalışma Hakkı ve Diğer İnsan Hakları İhlalleri Bağlamında Ev İşçilerinin Karşılaştıkları Sorunlar” başlıklı çalışmayı yayımladı. Rapor için tıklayın.

Kadın Dayanışma Vakfı, Etkiniz desteğiyle “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mekanizmaları İzleme Raporu” başlıklı çalışmayı yayımladı. Rapor için tıklayın.

Star Kadın Derneği, Etkiniz desteğiyle “Van Star Kadın Derneği’ne Başvuran Kadınların Tanıklıkları: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İzleme Raporu” başlıklı çalışmayı yayımladı. Rapor için tıklayın. 

öncekine git
sonrakine git