Etkiniz olarak bugüne kadar kadına karşı şiddetle mücadele alanında çalışan onlarca sivil toplum örgütüne izleme ve savunuculuk alanında yürüttükleri çalışmalar için destek sağladık.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü yaklaşırken konuyla ilgili Etkiniz desteğiyle yayımlanan çalışmaları sizler için derledik.
Kadın Dayanışma Vakfı‘nın hazırladığı “Yoksulluk Nafakası İzleme Raporu (2024)” başlıklı izleme çalışması için tıklayın.
Kadın Zamanı Derneği‘nin Kürtçe, Türkçe ve İngilizce olarak yayınladığı “İstanbul’da Yaşayan Kürt Kadınların Anadilde Şiddet Başvuru Mekanizmalarına Erişimin Yerel Yönetimler Bağlamında İzlenmesi” başlıklı çalışma için tıklayın.
Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği‘nin hazırladığı “Alıkonulma Yerlerinde Kadınlar: Toplumsal Cinsiyete Duyarlı İzleme İçin Bir Rehber” için tıklayın.
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı‘nın hazırladığı “AIHM Opuz Grubu Davaları Gölge Raporu” için tıklayın.
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı , Birleşmiş Milletler Tüm Göçmen İşçilerin ve Aile Fertlerinin Haklarının Korunması Komitesi’ne (UN CMW) ‘Türkiye’de Göçmen Kadınlar ve Kadına Yönelik Şiddet” başlıklı gölge raporunu sundu. Gölge rapora dair detaylar için tıklayın.
Kırmızı Biber Derneği, “A Feminist Agenda for People and Planet (İnsanlar ve Gezegen için Feminist Gündem)” dokümanın Türkçe çevirisini Etkiniz desteğiyle yayımladı. Çeviri için tıklayın.
Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etmek: Destek Hizmetlerinin Asgari Standartları” yayınını Etkiniz desteğiyle Türkçe’ye kazandırdı. Yayın için tıklayın.
17 Mayıs Derneği “Ayrımcılıktan Yoksulluğa: Türkiye’de LGBTİ+’lar” başlıklı raporu Etkiniz desteğiyle yayımladı. Raporun tam metni için tıklayın.
Kaos GL, “Özgür ve Eşit Yaşamak Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Kişilere Karşı Şiddet ve Ayrımcılıkla Mücadele için Devletler Ne Yapıyor?” başlıklı raporu Etkiniz desteğiyle Türkçe’ye çevirdi. Okumak için tıklayın.
Kırmızı Biber Derneği tarafından hazırlanan “Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu İstanbul Sözleşmesi Oturumu” bilgi notları için tıklayını.
Sosyal Demokrasi Derneği tarafından hazırlanan “Yerel Karar Alma Süreçlerine Katılımda Cinsiyet Eşitliği İzleme Çalışması – Ankara ve Mersin Kent Konseyleri Örneği” için tıklayını.
Türkiye Körler Federasyonu, Etkiniz desteğiyle BM Kadına Karşı Şiddet Özel Raportörü’ne “engelli kadınlara karşı şiddet” konusunda rapor gönderdi. Ayrıntılar için tıklayını.
Engelli Kadın Derneği‘nin hazırladığı “Covid-19 Pandemi Sürecinde Engelli Kadınların İnsan Hakları İzleme Raporu” için tıklayını.
Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği tarafından hazırlanan “Pandemi Sürecinin Danışma/Acil Yardım Hizmeti ve Sığınak Hizmeti Sağlayan Kadın Sivil Toplum Örgütlerinin Faaliyetlerine ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Politikalarına Etkisi” için tıklayın.
Kaos GL, “Özgür ve Eşit Yaşamak Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Kişilere Karşı Şiddet ve Ayrımcılıkla Mücadele için Devletler Ne Yapıyor?” başlıklı raporu Etkiniz desteğiyle Türkçe’ye çevirdi. Okumak için tıklayın.
Kırmızı Biber Derneği, Etkiniz desteğiyle “Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden Çekilmesi: Kadının İnsan Haklarından Geri Adım” yayının Türkçe’ye kazandırdı. Rapor için tıklayın.
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu‘nun Etkiniz desteğiyle hazırladığı “Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Verileri” için tıklayını.
Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, “Pandeminin Nevşehir’de Yaşayan Kadınlar Üzerindeki Ekonomik Etkisi” başlıklı izleme raporunu Etkiniz desteğiyle yayımladı. Belge için tıklayın.
Türkiye Aile Sağlığı Planlaması Vakfı tarafından hazırlanan “Pandemi Öncesi ve Sırasında CSÜS Hizmetleri İzleme Raporu” için tıklayın.
Muğla Emek Benim Kadın Derneği‘nin Etkiniz desteğiyle hazırladığı “Covid-19 Salgını Döneminde Kadın Emeğine Yönelik Hak İhlallerinin Değerlendirilmesi: Muğla İli Raporu“ için tıklayın.